Blog

imagen crucero

Un creuer en l'interior de València

Navegant cap a l'interior de València: que no t'ho conten, viu-ho!


Soc un jubilat de 68 anys i he sigut pescador de Castelló durant tota la vida. Fa dues setmanes, la meua filla i els meus nets em van convèncer per a fer un creuer per riu Xúquer. Els xiquets ja hi havien estat d'excursió amb l'escola i em van dir: "Iaio, ho has de veure!". I, finalment, vam anar. Qui m'havia de dir que navegaria en un barco per l'interior de la província de València? Jo, que m'he recorregut el Mediterrani de dalt a baix, pensava que res em sorprendria ja, però açò és realment especial. La ruta fluvial pels Canyons del Xúquer uneix naturalesa i una història que, fins i tot, la població local desconeix.

Durant la travessia, el capità del barco ofereix una explicació de l'entorn que fa que veges el lloc amb uns ulls diferents. De sobte, et sents envoltat per la seua màgia natural, entre canyons i a més de 100 metres de profunditat. No sé si són les parets escarpades del llit del riu o l'aigua de color turquesa tan pura el que hipnotitza... És un paisatge únic que tothom hauria de visitar obligatòriament almenys una vegada en la vida. La veritat és que va ser una experiència inoblidable, sobretot per a viure-la amb la família, estrényer llaços, i crec sincerament que estes vivències són un dels millors llegats que podem deixar als fills. A la meua família i a mi ens encanta viatjar per Espanya, com més recorrem, més valorem la riquesa del territori.

 

vista general entorno

Després d'esta aventura, diria que la Vall del Xúquer-Cabriel era una gran desconeguda per a nosaltres. Per això, cal visitar la zona amb professionals natius i perfectes coneixedors de l'entorn, en el nostre cas, ho vam fer amb l'empresa certificada SuAventura. Carmelo, un dels guies, ens va ajudar a entendre la importància de l'únic aflorament volcànic terrestre notable de la Comunitat Valenciana: un volcà de 600 m d'altura a València, qui ens ho haguera dit! L'emplaçament, tal com ens ho contava Carmelo, es considera una de les talaies d'observació i de coneixement més impressionants de la vall: castells, confluència de rius, reserves naturals, flora, fauna, etc. La combinació d'imatges i de sensacions és inigualable.

 

vista crucero fluvial

 

Els guies de SuAventura ens van portar a dinar a Cofrents, concretament al restaurant El Mirador del Cabriel. El seu nom ja ho diu tot, un dels millors escenaris des d'on admirar el riu Cabriel i degustar la gastronomia de la zona. Podríem contar milers de coses sobre este viatge, però res és comparable a viure esta experiència per tu mateix. Que no t'ho conten, viu-ho!