Blog

Espeleokayak

Navegant baix terra pel riu subterrani

Els guies de Viunatura, Nando i Marc, van ser increïblement amables des del primer moment, ens van ajudar a seleccionar els diferents materials tècnics, que no en són pocs: casc, neopré, jupetí, etc. I, després d'una explicació breu però concisa sobre com cal utilitzar la pala per a remar, ens van embarcar en el caiac per a endinsar-nos en el riu subterrani navegable més llarg d'Europa.

 

En cadascuna de les parades que fèiem ens explicaven les diferents formacions que hi havia. És increïble com cada espeleotema sorprén, tant per les singulars figures com per la manera en què es formen. A més de tots els apunts geològics, també ens van contar moltes dades i anècdotes sobre la llarga i extensa història de Les Coves de Sant Josep.

 

Cal destacar la forma en què s'expressen els guies, molt lluny de semblar la típica explicació que repeteixen milers de vegades, quasi com una gravació. Ells ho van explicar tot de forma molt clara, fàcil d'entendre i buscaven sempre la nostra participació. El recorregut ens ha semblat tot molt amè, ens hem sentit en confiança en tot moment, com si ens coneguérem de tota la vida.

cueva san jose

Pel que fa a l'experiència amb el caiac, és important l'autonomia que et dona el fet de poder desplaçar-te per este tresor espeleològic. Les dimensions del caiac permeten explorar racons del riu que no seria possible veure amb la típica barca que fan servir els visitants "convencionals". Este fet, juntament amb el so de la pala mentre eixia de l'aigua i que trencava de forma intermitent el silenci de la cova, feia que la pell se m'eriçara en determinats moments, cosa que no m'havia passat mai les vegades que he visitat esta mateixa cova.

 

Per a acabar esta fantàstica activitat, la de l'espeleocaiac, ens van reservar una sorpresa molt especial, que no revelaré perquè no deixe de ser el que és, una sorpresa. Però el que sí que puc dir és que no ens va deixar indiferents a ningú, ja que, sense cap dubte, va ser la guinda que tancava una experiència que recordarem tota la vida. No descarte repetir l'activitat en el futur i, fins i tot, la proposaré als companys de la feina. I, per descomptat, recomanaria fer-ho amb empreses certificades que respecten totes les mesures de seguretat, es nota molt la professionalitat. A més a més, esta empresa en concret té una varietat inacabable d'activitats superinteressants.