Blog

River SUP Hocel del Cabriel

El River SUP, una activitat sorprenentment fàcil

Aquest estiu vaig fer una escapada al municipi de Venta del Moro amb la intenció de visitar les Falçs del Cabriel. Allí vaig contactar amb Kalahari Aventuras, una empresa especialitzada en activitats de riu. Desitjava realitzar algunes activitats per a divertir-me i conéixer la zona.

Tenia clar que volia fer ràfting pel canó de les Falçs i un xic molt simpàtic em va dir que estava de sort perquè només es pot descendir el tram del canó durant els mesos de juliol i agost. La resta de l’any es realitza en un tram més a baix del riu, anomenat Tamayo.

Vaig aprofitar l’ocasió i li vaig preguntar per alguna altra activitat que es poguera fer en la zona. Sense dubtar-ho un moment em va dir: “Prova el river SUP, que és descendir el riu però amb una taula de paddle surf”.

Li vaig dir que no tenia molt bon equilibri i que em semblava una cosa difícil. Però immediatament em va contestar: “No et preocupes, les taules que utilitzem són especials d’aigües braves, molt estables, però si et dona respecte algun pas, sempre pots recolzar un dels genolls i funciona pràcticament com un caiac”.

El primer dia de rafting em va fascinar, mai haguera imaginat que hi havia un lloc tan preciós i salvatge a tan sols 2 h 30 minuts de Madrid i a la província de València. Van ser 20 km i tardarem 4 hores.

Però el que no m’esperava és que el river SUP anara a agradar-me tant. Ja m’havien dit que la visió del riu i l seguretat que anava a sentir em sorprendria. I així va ser.

El guia ens va dir que era una activitat no gaire coneguda en riu i que de moment només es feia al Cabriel. Abans del descens, ens va explicar molt bé com manejar la taula i la pala.

Paddle surf en Hoces Cabriel

 

En 5 minuts ja em sentia a gust sobre la taula. Veure des de tan a dalt la claredat de les aigües i el paisatge em feia sentir que caminava per elles. Mai haguera pensat que es podia baixar els ràpids dempeus. La pala no solament servia per a propulsar-me, també era un bon suport per mantenir l’equilibri.

L’emoció que em produïen els ràpids (més senzills que els del ràfting) em feia alliberar endorfines i sentir una felicitat permanent durant tot el descens. El monitor no solament ens instruïa en el maneig del paddle, sinó que també ens ensenyava trucs fàcils que ens ajudaven a millorar la nostra navegació i confiança.

SUP en río Cabirel

 

Escapar-me a les Falçs del Cabriel ha sigut una experiència sorprenent, que mai oblidaré i que l’any que ve estic disposat a repetir.